DISCUSSION

Memory Leak in ModBors Monitoring Service

7 people are following

Just curious if you are aware that you have a memory leak in this service.  It starts with 36MB of memory used, once it has been running a day it has already consumed nearly 2GB of memory.  This left unchecked will consume most peoples available memory in a few days.

Replies 1 - 10 (10)

Hey @Rizlah,

thanks for posting this issue, we'll have a look at that.

Hey @Rizlah @Jarlsburg,

Could you please provide me some answers that could help me pin point the issue:

  1. Which version of MoBro are you using? 
  2. Could you provide a screenshot of the task manager if the memory leak occurs? 
  3. Do have a rasperry connected?
  4. Could you ZIP the <drive>:\Users\<user>\AppData\Local\MoBro_Local folder, upload it somewhere and provide me a link to the file?

At the moment I can't reproduce the issue on my side.

I too have noticed the RAM usage spiking. 
 

Rpi 3 usually connected 24/7, that said Beta6/7 have been causing the pi to either dispaly “Oh snap” or a solid white screen and require the unit to be power cycled every few days or so.

https://www.dropbox.com/s/m3nn74spkv6oo7h/MoBro_Local.7z?dl=0
 

05b21ce6-b5f0-45d3-bd6e-f551cb24387e.png

Dave

Hey @Rizlah @Jarlsburg,

Could you please provide me some answers that could help me pin point the issue:

  1. Which version of MoBro are you using?
  2. Could you provide a screenshot of the task manager if the memory leak occurs?
  3. Do have a rasperry connected?
  4. Could you ZIP the <drive>:\Users\<user>\AppData\Local\MoBro_Local folder, upload it somewhere and provide me a link to the file?

At the moment I can't reproduce the issue on my side.

Sorry I’m in hospital at the moment. Hopefully the other reply is enough. If not then let us know and when I get out of hospital I will try and get what you need. 

Heya,

I can reproduce the issue too.

- 1.0.0-beta7 is the version of the desktop app
- I'll whack a screenshot on. It's after having the PC on for a whole workday and a bit.
- The RasPi has been connected all day
- Zip is at the Google Drive link below.

Hope that's useful :)

 - Ally.

https://drive.google.com/file/d/1Kk1dV0fP7E8Oxl1SOF1fwgZCyf9UDDrp/view?usp=sharing

5b86c7c3-98a7-4d4a-bdb7-ed66b449735c.png

Just to confirm the issue I see is not using raspi but I do have a browser open to the monitor on my iPad. 

@Dave Sure.  Here's my folder and a screenshot after about 24 hours.  

 

Which version of MoBro are you using?

  • 1.0.0-beta7

 

Could you provide a screenshot of the task manager if the memory leak occurs?

e4d8bcbb-a04d-4693-ae21-0bd27ffc7376.png

Do have a rasperry connected?

  • Yes, I am using a RPi3B

 

Could you ZIP the <drive>:\Users\<user>\AppData\Local\MoBro_Local folder, upload it somewhere and provide me a link to the file?

 

I've also run into this issue.  The screenshot below was taken roughly 16 hours after a system reboot.  When I first checked the Task Manager after about a week of uptime, MoBro was consuming nearly 5GB of RAM.

Which version of MoBro are you using?

1.0.0-beta7

Could you provide a screenshot of the task manager if the memory leak occurs?

e8546f01-1fbe-4884-b1aa-32f2d37b4152.png

Do have a Raspberry connected?

No, I am using the Android MoBro app on an Amazon FireHD8.

Could you ZIP the <drive>:\Users\<user>\AppData\Local\MoBro_Local folder, upload it somewhere and provide me a link to the file?

https://drive.google.com/file/d/10_HjyjE9-kw1Bn2aR_CGj_MdNpjmHEP8/view?usp=sharing

Thanks for your hard work on such awesome programs!

Thanks all of you guys for providing the data!

We are now also able to reproduce the issue and it seems to only occur when using HWiNFO. But the error is definitely on our side and we're looking into it. 
Hopefully we will be able to provide an update with a fix for this soon :)

Login to comment

Login now
Like most websites, we also use cookies. But don't worry, we only use them for your login and statistics.